RSS

Носталгиците по комунизма, изпуснахте Ивайло Драгиев!

10 Юли

Когато преди известно време надраскаха паметника на Съветската армия, окупирала България през 1944 г., и „облякоха“ партизаните и съветските селяндури в дрехите на американски анимационни герои, цял куп кухи „интелигенти“, политици и празнословци се надпреварваха да изказват мнение. Дори външно министерство на Руската федерация изпрати недоволна нота до нашата страна.

За съжаление, не се намери някой роден дипломат, който да им обърне внимание, че никой не е надраскал „Руски паметник“ до Петте кьошета  или паметника на Царя Освободител пред Народното събрание. Закостенелите тикви, креатури на отминал и провалил се режим, трябва да приемат, че младите хора не мразят Русия. Това което ни дразни е натрапването в очите ни на „падналата империя“ СССР, която ни повлече в пропадането си, както „Титаник“ повлече Лео Дикаприо в онази сцена. Да не говорим, че изрисуването на паметника дори не беше акт на някакъв кой знае какъв политически протест, а по-скоро остроумно хрумване и критика към модела на масова култура в обществото ни. Ако трябва подобно нещо да се обяснява по-сложно, отколкото е.

Но щом има закостенели „интелигенти“, които да представят подобна случка като опасен дипломатически скандал, то да очакваме скоро някой от тях да попадне на априлския брой на „Maxim“, в който младият актьор Ивайло Драгиев подава двадесет левова банкнота на един от шайката „освободители“. Тогава, може би, от Москва ще писнат, че НАТФИЗ бълва фашисти и отявлени русофоби. Току виж родната „интелигенция“ надигне глава да бъде проведена и „идеологическа чистка“ сред младите актьори. И без това кълновете на капиталистическата развала са налице – творчески бижута от рода на „Ние сме на всеки километър“ са заменени от буржоазни продукции, като „Стъклен дом“, „Столичани в повече“, „TILT“…

Ако, обаче, сте от хората, които предпочитат Паметника на Съветската армия да го няма (или ако е там – поне да е боядисан в цветно), ако ви харесва повече да четете капиталистическата литература на Джордж Р. Р. Мартин, отколкото директивите на руското външно министерство, относно това – кое е правилно да харесвате и кое не, и ако сте Левскари, но се кефите на младите в новото българско кино, дори и да са чорбари [ 😉 ] – можете да прочетете интервюто с Ивайло Драгиев тук. Като преди това се регистрирате в сайта, разбира се. Както се казва – в развития капитализъм безплатен обяд няма. Не, че някой ще ви кара да си плащате за регистрацията де – предполагам, че рекламите на водка „Flirt“плащат за кефа ти да четеш интересните статии от списанието онлайн.

Advertisements
 
има 1 коментар

Posted by на юли 10, 2011 in Разни

 

Етикети: , , , , , , , ,

One response to “Носталгиците по комунизма, изпуснахте Ивайло Драгиев!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: