RSS

Не събирайте идиотите в „Б“ и „Г“

26 Юли

В днешния брой на „7 дни спорт“ е публикуван материал на един журналист от Спортлайн.бг, Владимир Зарков, Статията е озаглавена „Съберете идиотите в „Б“ и „Г“. Можете да я прочетете тук. 

Ясно е, че авторът е търсел „по-скандално“ заглавие и стил за статията си, но все пак някои негови тези са доста неприемливи ако претендираш, че изказваш сериозно мнение по въпроса за справянето с футболното хулиганство. Ако просто си „чешеш езика“ – можеш да пишеш и такива статии.

Много неща, които Владимир Зарков е написал са верни, но генералната му постановка е тотално сгрешена.  Решението е съвсем различно – НЕ СЪБИРАЙТЕ ИДИОТИТЕ В СЕКТОРИ! ИЗОБЩО НЕ ГИ ПУСКАЙТЕ НА СТАДИОНА!

Не зная Владимир Зарков колко често ходи на стадиона, нито кои сектори посещава. Аз ходя в „Б“. Много мои приятели ходят в „Б“. И аз не искам да събират някакви идиоти в сектора, в който ходим. Имам приятели и от онези другите – дето ходят в „Г“. И при тях не искам да събират някакви идиоти. Не за друго – просто тези идиоти ще вземат да направят някаква идиотия…

Така, както го е написал Зарков, дори ми звучи все едно някой (полицаите, кмета на София, Тодор Батков или Дучето) ще вървят по улиците на София и ще събират идиоти само и само да ги заведат на стадиона и да ги натикат в „Б“ или „Г“.

Да – проблеми се случват. Сблъсъци има и на откриването на LIDL. Да вземат и някои от по-агресивните пенсионери да ги „съберат“ в секторите. Явно за Владимир Зарков феновете, които веят знамена, подготвят хореографията, пеят за любимците си са идиоти. „Нормалните фенове“ са тези, които седят на стадиона и пият бирички с баща си и дядо си.

Много е хубаво да виждаш на стадиона цели семейства, които се забавляват заедно с любимците си. Ясно е, че за това трябва да се оправят базите и да се подобри сигурността на стадиона. Но пак казвам – сигурността ще се подобри когато не пускаш идиоти на стадиона, а не когато ги затваряш в отделен сектор като в зоопарк.

Момчетата и момичетата, които ходят в „Б“ и „Г“ не са беззъби, безбуквени и вечно пияни лумпени. Това са младежи, които обичат футбола и се забавляват с приятелите си на стадиона. Владимир Зарков явно не е от тях. Той иска да удари две-три бири в „А“ или „В“ и след това да напише следващото си прозрение за това „как ще се оправи футбола в България“.

Advertisements
 
Вашият коментар

Posted by на юли 26, 2011 in Разни

 

Етикети: , , , , , ,

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: