RSS

През очите на Маги

22 Ноем

Или по-точно – през обектива на фотоапарата ѝ.

Знаем, че Рим не е само Колизеума и София не е само Св. Александър Невски. Много често истинският дух на едно място е далеч от туристическите центрове и, без да е монументален или с огромно историческо значение, разкрива по-особен характер и емоция.

Моята (все още) добра приятелка Миглена Халваджиева имаше възможността да поживее на доста интересни места от гледна точка на обикновения български турист и достатъчно съобразителност за да се постарае да запази духът им във фотоапарата си.

Тук публикувам само няколко снимки – може би не най-хубавите и интересните или тези с най-голяма естетическа стойност, но тези, които на мен ми харесаха най-много и ми се стори, че притежават по-особен дух – не просто естетическа стойност.

Снимките са от Родопите, от българското черноморие, от северните брегове на Германия и от различни други места. Не съм си отбелязвал коя снимка от къде е. На някои си личи, на други не.

Най-много ми допаднаха морските пейзажи. Само преди няколко дни довърших „Властелинът на пръстените“ и някои от снимките сякаш са уловили точно бреговете, от които елфите напускаха завинаги Средната земя…

Надявах се да подбера 5-6 любими снимки, но не успях. Това са.

Разбира се всички тези снимки са собственост на Маги и ако някой реши да ги ползва за нещо – нека поне напише писмо – за да се знае къде са публикувани и към какви статии. 

Advertisements
 
Вашият коментар

Posted by на ноември 22, 2011 in Разни

 

Етикети: , , , , , , , ,

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: