RSS

Тактически шпионаж в по-малко от 20 МБ

15 Ян

Играта Stealth Bastard е напълно безплатнаВидео игрите със сигурност се променят. И нямам предвид само очевидните подобрения в графиките и следствията от много по-мощния хардуер. В последно време се появиха няколко продукта, които пожънаха огромен успех, а най-интересното в тях беше, че са от независими студия.

Тоест, успоредно с хитовите, лъскави заглавия, продаващи се в милиони тиражи, все повече се увеличава интересът към игрите, които залагат не на брутални ефекти, а на нестандартния геймплей. Достатъчно е да споменем за хитовите Angry Birds (които вече дори от всяка втора реклама виждаме), Minecraft и Bastion. Очевидно е, че ако изпълниш добре една нестандартна идея, можеш да постигнеш по-добър резултат от продукт, в който са вложени милиони, но липсва „щипката оригиналност“.

Щом дори „големият бос“ в Нинтендо – Миямото (създателят на Марио), обяви, че изоставя големите заглавия на компанията и насочва енергията си към по-малки проекти, за които има интересни идеи, то трябва да бъдем подготвени за интересни посоки в развитие на гейм индустрията.

Точно такава игра, оригинална и завладяваща, е Stealth Bastard. 

Харесвате ли тактическия шпионаж? Ако харесвате Сплинтър Сел или 007 – играта ще ви допадне. Ако харесвате Manhunt – играта ще ви допадне (е – ако очаквате да убивате хора с резачки и парчета стъкло – няма да ви хареса). Всъщност, дори ако харесвате Angry Birds ще ви хареса. Stealth Bastard е също толкова пристрастяваща, под маската на уж неангажираща занимавка. Нещо като да ядеш семки с очи. Не можеш да спреш (или поне ти е трудно) – винаги искаш да минеш още едно ниво.

Основната идея е да се криеш в сенките, да се промъкваш незабелязано от камерите и противниците и да задвижваш сложни (или елементарни) механизми. Звучи ви точно като останалите tactical espionage игри, нали? Да – само дето в Stealth Bastard всичко се развива на високи обороти. Няма го досадното чакане по цяла минута гадният да мине по коридора (в случая на Manhunt – чакането е по 3-4 минути). Всъщност, действието е толкова динамично, че понякога започваш да се изнервяш ако трябва да стоиш на едно място повече от няколко секунди. И все пак това си е игра за шпиони, така че няма как съвсем да липсва елемента с криенето и изчакването в сенките. Само дето тук е много по-забавно. И за да имате допълнителен стимул да бързате – играта запазва в реално време резултата ви (а това е всъщност времето, за което сте преминали нивото) и ви показва на кое място сте от всички играчи в света. Аз се въртя някъде около 12 000 място.

Играта има 28 оригинални нива. Всички те са правени ръчно от екипа. А кое е най-якото ли? Ами, че играта, на практика, никога не свършва. Дори да изиграете 28-те нива, можете да си свалите още хиляди от интернет. А можете и сами да си създавате нови нива.

Разбира се, ключовото тук е, че играта е НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНА. Просто си я теглите (по-малко от 20 МБ) и играете.

Свалете Stealth Bastard от тук.

Advertisements
 
има 1 коментар

Posted by на януари 15, 2012 in Игри

 

Етикети: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

One response to “Тактически шпионаж в по-малко от 20 МБ

  1. Kiril Galunski

    януари 19, 2012 at 09:58

    Определено трябва да пробваш Super Meat Boy – на същия принцип е с нивата – адски пристрастяваща!

     

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: