RSS

Бори се срещу ACTA!

01 Февр
Протест срещу ACTA

ACTA заплашва сигурността на всички потребители

Едва ли останаха интернет потребители, които да не са чули за ACTA в последните дни. Много се изговори и изписа, но едва ли всеки осъзнава колко точно опасни са разпоредбите, които ACTA предвижда. Докато аз, а и повечето потребители предполагам, приветствам борбата с търговските фалшификати, то вярвам, че всеки е длъжен да се противопостави категорично на опитите да бъдат брутално потъпкани личните му права и свободи. Най-вече ако това се прави необосновано и тайно – без никой да се допитва до хората, които биха станали обекти на новите разпоредби.

Да попречиш на фалшификатите е честно и полезно за две от страните – за производителите на стоки и за потребителите, които иначе биха станали жертви на некачествени продукти. Но да използваш това за претекст за тотален контрол и следене на дейностите на крайните потребители е погрешно, нагло и ретроградно.

Нямам намерение да преразказвам тук неща, които вече са написани другаде. Просто искам да привлека вниманието ви към проблема. Повече за ACTA можете да намерите в блога на Юруков. Там той се е постарал не само да представи собствените си възгледи, но и да даде много полезни връзки към други статии по въпроса.

Можете да се включите в подписката срещу ACTA. Тази подписка ще бъде важен инструмент за натиск върху Европейския парламент, който трябва да гласува приемането на документа. До момента подписката е подкрепена от почти 1 400 000 души от целия свят!

Вижте участието на известния български блогър Комитата в сутрешния блок на БТВ с мнение по темата.

Споделете и следващото видео в профилите си. Помогнете на повече хора да разберат за заплахата!

Advertisements
 
има 1 коментар

Posted by на февруари 1, 2012 in Разни

 

Етикети: , , , , , , , ,

One response to “Бори се срещу ACTA!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: